2012. április 16.

Wordpress nosztalgia

Avagy kissé személyesebb post következik...


Nem hiszem, hogy a mostani olvasóim (ha vannak ilyenek) közül még valaki ismeri a nickemet a Wordpresses korszakomból. (persze respect a kivételeknek) Ma tök véletlenül, a számtech óra kezdetekor újra feltévedtem Rev blogjára, aki nagyon hosszú idő kihagyás után újra postolt.
Elsőre igazán szívszorító volt olvasni, de a végére egy kicsit megkönnyebbültem, hogy Rev él és "virul". És persze eszembe jutott 15-16 éves, nagy Wordpresses korszakom. Annó az a blog közepes sikereket élt meg, a bezárásának oka (vagyis a levédésének) egy trollkodási incidens volt. Még nem is maga a trollkodás volt akkor a baj, hanem az, hogy specifikusan abban az időben, az egyik legrosszabb korszakomban jött.
De most, hogy így visszaolvastam a kommentjeimet (uhh, nem vagyok rájuk büszke, de legalább 16 évesen már nagyjából tudtam fogalmazni), megint eszembe jutottak azok a shitpostingal és Wordpress "élettel" telített napok. Amikor még Jonna, Chris, Rev, Nihilus, és Soa Mark egymással párhuzamosan ontották magukból a trollkodó de nagy igazságokat megfogalmazó postjaikat. Amikor még Nyufi, Andyme, Jaaku, Outsyder, Kayama, Traumus és a többiek írták a jobbnál-jobb animés és gamer postokat.
Amikor még én is két mondatnál többet írtam egy postba és a nagyját nem a nyavalygás vagy a videók töltötték ki. Amikor még kommenteket írtam más blogjába, és ezeknek néha még értelmük is volt.
De azt hiszem, egyszer mindannyian eltűnünk a "régiek" közül ebből a szférából. Nem tudom, hogy ez jó-e vagy rossz. But it's pretty much inevitable.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése